Call of Duty: Black Ops 4 – stiže battle royale i na Battle.net!

Call of Duty: Black Ops 4 – stiže battle royale i na Battle.net!

Novi Call of Duty nam stiže 12. oktobra a novina za korisnike PC računara jeste da će kao i Destiny 2 koristiti dobro poznatu Battle.net platformu na koju smo već navikli iz Blizzardovih igara. Tu je sada i novi battle royale mod po uzoru na trenutno aktuelan trend na tržištu, a ljubitelji Call of Duty serijala će se sigurno obradovati i modu sa Zombijima koji sada dolazi sa čak četiri scenarija u startu.

Ono što je interesantno jeste da novi Call of Duty nema klasičan singleplayer mod – iz Activisiona zapravo kažu da se cela priča igre odvija u okviru multiplayer i zombie i battle royale scenarija i da ćete kroz njih moći da igrate i samostalno ukoliko to više volite. Naravno najveći akcenat je na multiplayeru gde je podela klasa likova kao u vidu Specijalista sa svojim specifičnim naoružanjem i mogućnostima. Sada više nema mogućnosti letenja i skokova koje smo videli u nekim ranijim, manje popularnim, Call of Duty igrama ali je borba i dalje vrlo brza i intenzivna. Nova je i mehanika regeneracije zdravlja gde se više health ne regeneriše samo stajanjem u zaklonu već možete i ubrizgati injekciju i na taj način popraviti svoj status.

Battle royale mod je ubačen po uzoru na mega popularne PUBG i Fortnite ali ima poseban Call of Duty šmek. Pre svega radi se o ogromnom mapi koja je 1.500 puta veća od Nuketown-a iz Black Ops 3 ali opet imate sve poznate lokacije iz ranijih serijala. Interesantno je da su tu i kopnena, vodena i vazdušna vozila, ali i da se deo borbe može odvijati čak i pod vodom.

Konačno tu je i Zombie mod koji stiže sa čak tri scenarija koja su dostupna od samog lansiranja igre: jedan scenario nas vodi na Titanik koji tone, drugi u Stari Rim, dok je treći baziran na već popularnom zombi scenariju iz prethodnog nastavka.

Ostaje da sačekamo nove informacije tokom E3 sajma a oni koji pre-orderuju igru će imati pristup i privatnom beta testiranju. Igra će se pojaviti u verziji za PS4, XBOX ONE i PC platforme.

Related Articles