Liquid startuje TI porazom i duplim rampageom; Fnatic iznenadio EG

Liquid startuje TI porazom i duplim rampageom; Fnatic iznenadio EG

Jutros je konačno počeo Dota 2 Intetrnational i naravno već na samom početku dobili smo mnoštvo veoma uzbudljiv i neizvesnih rezultata.

Najveće iznenađenje napravila je ekipe Newbee koja je savladala Team Liquid rezulatom 2-0. Što se tiče grupe A, tu se iznenađenja nisu završila. Team Secret je nakon malo sporijeg starta i velikog zaostatka uspeo da nadonkandi predonst Alliance-a, da bi na kraju u drugom meču ubedljivo slavili. Iako je Keen Gaming odigrao dva najduža meča u dosadašnjem toku turnira, izgubili su oba od favorizovanog TNC Predatora.

PSG.LGD je odmah pokazao da nije došao da se zeza, već da žele konačno da podginu veliki trofej i to pred domaćom publikom. Za sada su vrlo ozbiljno odigrali u oba svoja duela, pa se trenutno nalaze na prvom mestu grupe A, sa dve pobede od 2-0. Ipak, ne treba zanemariti ni činjenicu da su se sastali sa dve možda i najslabvije ekipe u grupi, Chaos i Keen Gaming.

Drugo veliko iznenađenje grupe A, je pobeda Mineskog nad TNCem. Iako je u prvom meči TNC imao veliku novčanu prednost, to je isključivo bilo zbog Alchemista. Ipak on nije mogao da se odbrani od napada ekipa iz jugoistočne Azije, koja je tada povela sa 1-0. Drugi meč je bio dosta ubedljiviji u korist Mineskog, a kao i u prvom, Moon je imao fenomenalnu partiju.

Team Liquid se nakon razočaravajućeg starta uspešno povratio pobedom nad Chaos Esportsom. Ovaj duel ostaće upamćen po duplom rampageu W33-a na svom Meepu i prvom rampageu na ovom Internationalu. Chaos, kojeg predvodi bivši igrač Liquida, Matumbaman, nikako nije uspeo da zapreti Liquidu, koji je drastično bio bolji u oba meča.

Newbee je bio na pragu još jednog velikog iznenađenja, ali na kraju su ipak ispustili dve pobede protiv Team Secreta. U oba meča su imali veliku prednost, ali kada to ne iskoristite, Team Secret zna vrlo dobro da vas kazni. Sekunde su odlučivale, a iskustvo je presudilo, pa se sada Secret izjednačio sa LGDem na vrhu grupe.

Što se tiče grupe B, najveće iznenađenje na samom startu napravio je Fnatic, koji je sa 2-0 savladao Evil Geniuses. Favoriti za prva dva mesta u grupi, ViCi Gaming i Virtus Pro su veoma ubedljivo startovali pobedama od 2-0, dok su OG i Na’Vi jedini koji su do sada odigrali nerešen duel.

Do kraja dana odigraće se još 8 mečeva. Za sve informacije pratite RUR Esports.

Related Articles