Da li ste spremni za najveći gejming spektatkl godine?

Da li ste spremni za najveći gejming spektatkl godine?

Najveći esports turnir svih vremena samo što nije počeo, pa nas zanima da li posedujete sve potrebne informacije pred početak istog.

Deveti Dota 2 International će biti turnir sa rekordnim fondom, koji iznosi oko $33 miliona. Na ovom turniru takmičiće se 18 ekipa, podeljene u dve grupe od po 9.

Grpuna faza takmičenja počinje 15. avgusta, 3 sata posle ponoći. Grupna faza takmičenaj trajaće 4 dana, nakon kojih će nas napustiti dve najlošije ekipe. Osam najboljih će otići u uppoer bracker, dok će ekipe plasirane od 5-8. mesta morati da se bore kroz lower bracket. Sve ekipe koje budu poražene u upper bracketu, nastaviće da se takmiče kroz lower bracket. Kada u lower bracketu izgubite meč, ispadate sa turnira.

Veliko finale zakazano je za 25. avgust i odigraće se oko 8 ujutru. Pobednička petorka će sa sobom poneti preko $14 miliona, dok će drugoplasirana ekipa uzeti skoro $10 miliona manje.

Četiri države će po prvi put imati predstavnika na jednom ovakvom turniru: Poljska, Bolivija, Kirgistan i Norveška.

Srbija ove godine neće imati ni jednog igrača na prestižnom turniru, a jedini učesnik na nekom TI-u bio je Swiftending 2017. godine. Jedina dva igrača koja su svake godine učestvovala su kapiteni Secreta i Liquida: Puppey i Kuroky.

Ko je po vama glavni favorit za osvajanje ovogodišnjeg turnira?

Related Articles