Kako postati bolji CS:GO igrač: AWP

Kako postati bolji CS:GO igrač: AWP

Dobro došli u još jedan serijal tekstova o najpoznatijoj FPS igrici svih vremena. U sledećim tekstovima ćemo se potruditi da vam prenesemo kako da poboljšate svoje veštine u CS:GO-u i budete još bolji nego što ste do sada bili. Verujemo da iskusni igrači ovo već znaju, ali smo prilično sigurno da će igračima koji imaju problema sa rank apovanjem ovo pomoći u velikoj meri.

Ovaj serijal ćemo početi sa AWP-om. AWP je najsuperiornija puška u igri i ukoliko je koristite na pravi način velika je šansa da ćete svom timu osigurati pobedu. Veliki problem kod nje je taj što je dosta kompleksna za igru i ogroman broj igrača izbegava da je koristi što zbog njene cene, što zbog težine za igru.

Pre nego što otpočnemo sa savetima za poboljšanje daćemo vam neke osnovne informacije o ovoj pušci.

Vežbajte vašu reakciju!

Postoji više načina na koje se ovo može vežbati, ali mi vam predlažemo da dva koja su se nama najbolje pokazala. Prva stvar koju treba da uradite je da odete na ovaj sajt i testirate vaš refleks na najprostiji mogući način. Kada god vam ekran postane zelen treba stisnuti što brže i potruditi se da svakim pokušajem budete sve bolji. Nakon 5 pokušaja program će vam izbaciti vaše prosečno vreme. Nakon ovoga dolazimo do sledećeg koraka za vežbu. Potrebno je da u vaš workshop ubacite training_aim_csgo2 mapu i u odnosu na vaše prosečno vreme reakcije koje ste prethodno istestirali izaberete brzinu i jednostavno pucate što je to brže moguće.

Pozicioniranje nišana i flikovanje!

Verujemo da ste ovo čuli bezbroj puta do sada, ali deathmatch je zaista najbolja vrsta prakse za ovo. Koliko god vežbali na botovima i mapama koje su namenjene za ovo to nije dovoljno. Jednostavno ni jedan bot se nikada neće ponašati isto kao i igrač i samim tim nećete znati gde možete da očekujete neprijatelje. Što se flikovanja tiče, tu je veoma poželjno vežbati na aim mapama koje možete takođe naći u workshopu. Potrebno je da jednostavno postavite nišan levo ili desno od bota i za što kraće vreme se prebacite na njega i opalite. Kada ste to uradili nekih 400-500 puta vreme je da pređete na deathmatch gde ćete raditi identičnu stvar.

Pozicioniranje!

Ovo je možda i najvažniji segment svakog AWP igrača. Veoma je bitno da se postavite tako da budete dobri u dve situacije. Prva jako bitna stvar je ta da se postavite tako da niko ne može da vas pikuje sem ugla koji vi gledate i druga takođe veoma bitna stvar je da imate takav ugao gde brzo možete da se povučete ukoliko ne uspete da pogodite neprijatelja. Ukoliko usavršite ovo bićete daleko efektivniji sa AWP-om i mnogo manje ćete umirati.

Strpljenje!

Strpljenje je takođe odlika svakog dobrog AWP igrača. Ono se ogleda u dve stvari. Prva stvar koja se tiče strpljenja je to da ukoliko pikujete neki ugao ostanete tu dok god mislite da postoji i najmanja šansa da neko odatle izađe. Neretko se dešava da budete ubijeni samo pola sakunde nakon što promenite ugao koji gledate tako da je ovo veoma bitna stvar na kojoj svaki igrač treba da poradi. Druga stvar koja se tiče strpljena se ogleda u tome da kada vidite neprijatelja ne morate uvek odmah da opalite metak. Nekada jednostavno nije dobro pucati odmah čim vidite nekoga. Ukoliko pogodite hitac odlično, ali ako ne uspete to da uradite verovatno vas on više neće pikovati jer će čuti veoma prepoznatljiv AWP zvuk i ostaćete uskraćeni za frag.

Related Articles