WoT Blitz proslavio 5 godina postojanja

WoT Blitz proslavio 5 godina postojanja

World of Tanks Blitz je započeo kao projekat prebacivanja standardne igre na mobilne platforme i pojavio se prvo za iOS ali je u međuvremenu prešao na mnogo drugih platformi kao što su Android, MacOS ali i Steam i Widnows 10. Do sada ima preko 120 miliona preuzimanja i 26. juna slavi svoj peti rođendan.

Zanimljivo je primetiti da je Blitz započeo kao igra za mobilne a onda se “vratio pun krug” i opet je dostupan na PC računaru kroz Steam i Windows prodavnice. Razlozi za to su jednostavni – pre svega grafika je skromnija što znači i da su sistemski zahtevi manji, a sa druge strane i igra je malo pojednostavljena tako da više prija igračima koji ne žele previše da se udubljuju. World of tanks Blitz je počeo sa 90 vozila iz tri nacije, a danas je tu preko 370 vozila iz 8 nacija, uključujući i za Blitz jedinstvenu naciju koja je miks različitih sci-fi i fantasy vozila iz svetova kao što su Warhammer 40,000 i Valkyria Chronicles, kao i neka potpuno nova vozila koje je kreirao WoT Blitz tim uz pomoć nekih interesantnih umetnika kao što su i Kunio Okawara (dizajner Gundam robota i vozila) i Piter Pound (dizajner vozila za Mad Max: Fury Road).

Povodom godišnjice u igri su trenutno specijalne misije i specijalna vozila, a svako ko se uloguje do 26. juna će dobiti specijalnu poklon kutiju sa pet dana premium naloga, Panzer III A tenk i kolekciju retkih booster paketa u igri. Konačno samo 26. juna će svi igrači imati x5 za prvu pobedu dana za svaki tenk.

Related Articles