Poznati sportisti se okupili da razgovoraju o tehnologiji u sportu i esportu

Poznati sportisti se okupili da razgovoraju o tehnologiji u sportu i esportu

Colosseum Sports Tech Summit održan je 15. maja u Science Technology Parku u Beogradu sa ciljem da okupi uticajne ličnosti iz sveta sporta i esporta, kako bi razgovarali o uticaju tehnologije na tradicionalne sportove. Samim tim, neke od glavnih tema bili su esports i Gaming industrija.

Colosseum Sports Tech Serbia je unikatan petomesečni program, koji želi da promoviše inovaciju u sportu. Program je namenjen startapima u ranoj fazi koji rade na razvoju inovativnih i novih rešenja u sportskoj industriji u sledećim oblastima: razvoj sportista, esport, gaming, gedžeti koji koriste i nose sportisti, itd. Startapi moraju da imaju najmanje dva člana i validiran prototip ili ideju, koje žele da pretvore u uspešan biznis.

Na skupu se razgovoralo u pobolojšanju performansi pod uticajem tehnologije, korišćenjem virtuelne realnosti(VR) i gejmingu i esportu, koji svake godine drastično povećava broj geldaoca. O esportu govorili su predstavnici Srpske e-Sport Asocijacije, kao i članovi vodećih organziacija na ovim prostorima.

Neki od učesnika centralnog događaja Colosseum Sports Tech Srbija programa su bivši odbojkaš , olimpijski šampion, Vanja Grbić, odbojkašica i osnivač startapa KidCard Ivana Đerisilo, Nenad Marković, trener esports reprezentacije Srbije.

Predstavnik Srpske e-Sports Asocijacije na ovom panelu bio je Nenad Marković, koji je razogovarao o mogućnosti da esports jednog dana postane deo tradicionalnih sportova. Uporedio je profesionalne esportitste sa tradicionalnim sportistima, i pričao o verovatnoći da čemo možda jednog dana profesionalne esportiste, podržavati i uzdizati isto kao i sportiste. Na pomenutom panelu, Gaming & esports, zajedno sa Nenadom, pričali su karatista i direktor Miracle Dojo-a, Uroš Mijalković i karatista Slobodan Bitević. Njih dvojica su poredili tradiocionalne borilačke sportove sa žanrom borilačkih video igara, poput Tekkena 7, koji se nalazi na listi igara IeSF Svetskog Prvesnta, na kojem će Srbija imati svog predstavnika, krajem 2019. godine.

Related Articles