CR4ZY (Valiance) slavio protiv Heroica i osigurao plasman na Minor

CR4ZY (Valiance) slavio protiv Heroica i osigurao plasman na Minor

Najbolja domaća CS:GO ekipa sinoć je obezbedila drugo uzastopno učešće na Minor turnirima, savladavši danski Heroic, rezultatom 2-1. Uz našu ekipu plasman na Minor obezbedili su još i Fnatic, North i Mousesports.

Prva mapa bio je Dust i pripao je Heroicu rezulatom 19-16, iako je CR4ZY imao prednost od 15-10. Važno je da ih nije previše omelo to što nisu iskoristili 5 meč poena, pa su već na startu druge mape uspostavili kontrolu. Iako je Heroic tada uspeo da smanji razliku, domaća ekipa bila je staložena i na leđima Espiranta uspela je da izjednači rezultat. Treća mapa bio je Inferno, na kojem je odlično prvo poluvreme CR4ZY-a, osiguralo mirnu završnicu u nastavku meča i pobedu rezultatom 16-12. Espiranto i Nexa su ponovo bili najbolji na mapi, pa će naša ekipa imati ponovo priliku da obezbedi plasman na Major, koji će se održati u glavnom gradu Nemačke.

početkom 2019. godine dok su još igrali pod nazivom Valiance, bili su na korak do plasmana na prethodni Major u Katovicama. Dobro su započeli taj Minor, izbacili su favoirzovani Mouz, ali na samom kraju u jednom nezaboravnom meču poraženi su od Vitality-a, koji se trenutno nalazi na 4. mestu svetske rang liste. Nadamo se da se neće ponoviti scenario iz prethodine iteracije Minor turnira i da će ovoga puta uspeti da se kvalifikuju na najprestižniji CS:GO takmičenje.

Related Articles