RUR Esports ekipa i dalje neporažena na regionalnoj HotS sceni, osvojen je još jedan Games.CON

RUR Esports ekipa i dalje neporažena na regionalnoj HotS sceni, osvojen je još jedan Games.CON

Već tradicionalno Heroes of the Storm turnir i po treći put je stigao na Games.CON festival, gde je RUR Esport ponovo ugostio najbolje ekipe iz zemlje i regiona.

Ove godine je interesovanje bilo najveće do sada, čak 16 ekipa je želelo da učestvuje na turniru, ali smo nažalost mogli da ugostimo samo 10, što je i dalje veoma rekordan broj.

Ovo se prirodno odrazilo i na kvalitet turnira, koji je bio ubedljivo najbolji do sada HotS turnir u regionu, sa puno uzbudljivih mečeva i preokreta, od samog starta pa sve do velikog finala.

Nosioci grupa bili su RUR Esports i Gilipteri, finalisti RUR Reboot Infogamer turnira u Zagrebu, ali su tu bile i ekipe Peak Esports i lvlUP, kao još dva favorita među ostalim učesnicima. Upravo su na kraju ove četiri ekipe ušle u polufinale, a presudan momenat bio je u grupi 2 gde su lvlUP uspeli u direktnom duelu da pobede Giliptere i osvoje prvo mesto u grupi i izbegnu RUR Esports u polufinalu.

Tako su Gilipteri morali na RUR u prvom polufinalu, i pružili su nam fenomenalnu prvu partiju, gde je nakon pola sata igre RUR Esports jedva dobio, i onda je ritam Giliptera opao, te je kranji rezultat bio 3-0 i finale za RUR. U drugom polufinalu ekipe Peak Esports i lvlUP su nam pružile verovatno i najbolju seriju na turniru, gde je posle puno prekoreta i uzbudljivih momenata na kraju pobedu odnela ekipa lvlUP sa 3-2 i tako sebe izveli na megdan protiv RUR Esports, najbolje ekipe regiona.

I moramo reći, lvlUP je pružio zaista ozbiljan meč dostojan finala. Iako je kranji rezultat bio 3-0 za RUR, svaka mapa bila je puna preokreta i čak je i lvlUP imao dominaciju dobar deo early gamea uvek, ali je onda RUR dobijao makro igru i tako privodio partije u svoju korist.

Na kraju, nama ostaje samo da čestitamo svim ekipama na sjajnom turniru i neverovatnim partijama, hvala na najboljem turniru do sada i vidimo se uskoro sa nekim novim takmičenjima!

 

Related Articles