Styko se vratio u Mousesports

Styko se vratio u Mousesports

Pre neki dan su se pojavile spekulacije da će Januš ”Snax” Pogoželski napustiti Mouz, a da će se na njegovo mesto vratiti Marćin ”Styko” Stik, a juče je taj potez potvrđen.

Snax se ekipi pridružio u junu za velike pare, ali oni nikako nisu uspeli da uspostave dobru komunikaciju, pa mnoge stvari nisu funkcionisale kako treba. Mouz je ekipa koja je pred kraj prošle godine počela da pruža sve bolje i bolje partije, pa su skočili na čak četvrto mesto svetske rang liste. Samim tim, potez u kojem su Styka prebacili na klupu nije delovao kao najbolji, naročito što je sve u toj ekipi funkcionisalo kako treba. Dovođenjem Snaxa mislili su da su napravili ambciozan potez, koji će im pomoći da postanu još bolji, ali u profesionalnoj sceni se često zanemari posao koji obavlja support igrač. Odlaskom Styka oni su izgubili jednog kvalitetnog support igrača, a doveli su Snaxa, koji je u svojoj izjavi rekao, da nikad nije uspeo da se pronađe na poziciji u koju su ga postavili.

Styko je za vreme svoje pauze u Mouzu, igrao za Cloud 9, ali tamo se nije baš proslavio. Iako američa organizacija nije htela da produži saradnju sa njim, on nije glavni krivac loše forme, pošto Cloud 9 već neko vreme ne deluje kao ozbiljna ekipa.

Oni su se povukli sa EPICENTRA zbog ovog poteza. Iako se svi iz ekipe već dobro poznaju sa Slovakom, potrebno je da se opet uigraju. Šestog Novembra oni će nasupati na IEM u Čikagu, gde će se boriti za nagradni fond od $250 000.

Related Articles