LoL: Kupovina Riot Poena kroz Garenu može dovesti do bana

LoL: Kupovina Riot Poena kroz Garenu može dovesti do bana

Izgleda da specijalni Garena klijent za League of Legends, koji je najviše korišćen od stane azijskih LoL igrača, može dovesti do banovanja igračevih naloga ukoliko putem njega kupuju Riot Poene(RP).

Jedan igrač je imao veliku neprijatnost da dobije ban nakon 10 meseci otkako je poslednji put kupio RP. Ova in-game valuta je čak kupljena i na legalan način, putem Garena prodavnice – Shopee.

Igrač je čitavu situaciju izneo na Reddit gde je opisao da je ubrzo nakon bana upitao zbog čega je banovan iz cele igre ako je koristio legalan kod. Na to pitanje, zaposleni su rekli kako je kod koje je on aktivirao još u oktobru 2017. godine loš i zatražili sliku kupovine, kod sa kupljene kartice sa RP i njen PIN kod kako bi potvrdio kupovinu.

Problem leži u tome što je od kupovine prošlo čak 10 meseci, tako da su traženi podaci istekli i uklonjeni su iz istorije kupovine i ovaj igrač ostaje banovan zbog propusta koji je načinjen od ljudi koji stoje iza same platforme

Ako kojim slučajem pripadate grupi igrača koji LoL pikaju preko Garene preporučujemo vam da kupovinu RP-a vršite na pažljiviji način.

PSA: You can get banned from the Garena server by buying RP codes from Garena’s own online shop. from leagueoflegends

Related Articles