Valiance i Imperial eliminisani; Kinguin osvaja Zotac Cup

Valiance i Imperial eliminisani; Kinguin osvaja Zotac Cup

Obe ekipe sa domaćim igračima poražene su u gustim polufinalnim mečevima. Ovo je bila dobra šansa da se plasiraju na veći turnir sa nagradnim fondom od 300 000$, tako da će ostati velika žal što su ipak pred kraj izgubili.

Nexa i Imperial su dobro započeli protiv Tazovog Team Kinguin-a tako što su osvojili njihov map pick na Dust 2 rezultatom 16-10. Naredne 2 mapre su bile veoma guste, ali pred kraj je ipak bila bolja poljska ekipa, koja je slavila sa 16-13 na Mirage-u i 16-14 na odlučujućem Train-u. Još jednom glavni igrači za Imperial bili su Nexa i EspiranTo, koji su pružili dobre partije, ali manjak koncetracije ih je koštao finala.

Valiance je takođe sjajno startovao svoj polufinalni duel tako što su osvojili prvu mapu na Train-u sa 16-9. Impulse je bio ubedljivo najbolji igrač na sve tri mape,a ovaj duel završio sa KD-om od +31(74-43). Doduše to nije bilo dovoljno za Valiance da prođe dalje pošto je bugarski Windigo slavio na Cache-u 16-11 i Mirage-u 16-12. Ovo je bila velika prilika za naš tim da se plasira na neki veći turnir, ali ipak pred kraj bugarska ekipa je bila spremnija. Ovo je još jedan poraz od možda i najvećih rivala naše ekipe, pošto se sa njima bore za prvo mesto i na eSports Balkan Ligi.

U finalu sastali su se Kinguin i Windigo, a plasman na Globalni Zotac turnir zauzeće ekipa Kinguin. Na obe mape gledali smo overtime, a poljska ekipa bila je skoncetrisanija u oba navrata, pa su slavili sa 19-17 na Overpassu i istim rezultatom na Dustu 2. Oni su na ovom turniru osim osim 10 000$ dolara dobili kartu za veliki turnir koje će se igrati u Hong Kongu od 24-26 avgusta.

Related Articles