HARDWARE: Redragon Memeanlion Chroma M710

HARDWARE: Redragon Memeanlion Chroma M710

Redragon je kineska kompanija koja se već godinama nalazi na gejmerskom tržištu gde se trudi da pokrije niži segment tržišta – pre svega onih kojima je bitno da imaju gejmerski miš po jako povoljnoj ceni.

Redragon Memeanlion Chroma M710

Zaista je retka situacija gde se treba baš potruditi da uopšte pročitate naziv nekog proizvoda ali to je baš ovde slučaj – očigledno su u Redragonu želeli da se istaknu u odnosu na konkurenciju pa su smislili naziv koji zapravo ne znači ništa ali verovatno izaziva neku dozu interesovanja. Sam uređaj dolazi u relativno standardnom Redragon pakovanju na kome su već na prednjoj strani naznačene njegove prednosti kojih je zaista puno. Iako se navodi da je miš namenjen korišćenju sa obe ruke moramo opet, kao i kod mnogih drugih gejmerskih miševa, zaključiti da će levoruki korisnici dosta teško koristiti dva dugmeta koja bi normalno došla ispod palca desne ruke.

Sa obe strane se nalaze po dve prosvetljene trake koje mogu svetletli u bilo kojoj boji RGB spektra i u sedam različitih modova. Ispod njih je deo sjajne plastike koja ima dosta dobru teksturu kako bi olakšala držanje miša i sprečila klizanje. Ipak nejasno je zašto je ovde upotrebljena sjajna plastika koja je zapravo klizavija umesto lepe matirano gumirane koja se nalazi na gornjoj strani miša i koja je zapravo jako prijatna na dodir, ali je verovatno bila ideja da se vizuelno malo razlikuje. Ukupno postoji 8 dugmića – dva glavna koja se opremljena Omron tasterima, dva sa desne strane, točkić i još dva tastera za promenu DPI osetljivosti i još jedan taster sa donje strane uređaja koji služi za promenu moda u kome se miš nalazi.

Točkić je gumiranog tipa i dosta solidno leži pod prstom ali su nekako udubljenja na njemu malo preduboka za moj ukus. Kada se miš okrene sa donje strane uočavaju se vrlo solidni teflonski klizači i poklopac koji možete otvoriti. Unutra se nalazi ukupno 8 tegića od po 2.4 grama koji služe za podešavanje težine uređaja. Treba imati ipak u vidu da čak i sa svim ubačenim tegićima ovaj miš spada u laganije modele jer ima ukupno 133.5 grama. Kabl do računara je končanog tipa a na njegovom kraju se nalazi pozlaćeni USB konektor što daje dozu ekskluzivnosti. Takođe tu je i čičak tračica za upravljanje kablom što je svakako jako lep potez.

Moćan senzor

U srcu Redragon M710 miša se nalazi optički senzor osetljivosti 5.000 DPI koji preko softvera postiže celih 10.000 DPI što je svakako vrlo respektabilan rezultat. Interesantno je primetiti da se u pakovanju nalazi mini cd sa softverom dok je sada kod većine proizvođača uobičajeno da se softver skida sa interneta. Učestalost komunikacije sa računarom je 1000 Hz a senzor podržava i ubrzanje do 20G bez gubljenja trackinga. Ako bismo baš morali da tražimo dlaku u jajetu mogli bismo da primetimo da ne možete određivati sami stepene DPI osetljivosti, već su oni predefinisani na 500/1000/2000/3000/5000 DPI. Međutim ovo realno ne deluje tako problematično jer ćete verovatno uspeti da među ovim podeocima nađete neke koji vam odgovaraju za igranje. Sve u svemu senzor je sasvim odgovarajući za igranje FPS naslova kojima je ovaj miš i namenjen prema tvrdnjama proizvođača.

Kako odabrati gejmerski miš najbolji za vas?

Odgovor na ovo pitanje svakim danom postaje sve komplikovaniji s obzirom na sve veću ponudu uređaja na tržištu. Redragon svakako ne pretenduje da ugrozi velike igrače na ovom polju već upravo želi da se cenom pozicionira negde ispod njih. S jedne strane uređaj kao što je Memeanlion Chroma nudi jako puno najbitnijih opcija dok sa druge strane za nešto više novca možete uzeti model proizvođača sa dužom tradicijom u ovoj sferi. Na kraju je izbor na svakom kupcu pojedinačno ali nas raduje da vidimo da se i proizvođači jeftinijih modela trude da ponude vrlo kvalitetne proizvode kao što je M710.

Karakteristike:

Model Redragon Memeanlion Chroma M710
Tip Optički miš
Povezivanje USB
Senzor 10.000 DPI
Dodatno DPI prebacivanje, podešavanje osvetljenja

Related Articles