Overwatch liga – Bitka za Pacifik

Overwatch liga – Bitka za Pacifik

I zvanično je počela poslednja faza u OWL. Igra se na novom patchu, mada ne istom kao i na live igri – Briggite je tu, ali novi Hanzo nije. Biće zanimljivo videti kako se timovi adaptiraju, to je svakako najzanimljiviji period svakog nogog patcha kada je esport scena u pitanju.

 

Los Angeles Gladiators  3 – 1  San Francisco Shock

Novu fazu su otvorili Gladiatorsi i Shock, timovi koji će u ovoj fazi gledati da se umuvaju u Top 6 i  tako se izbore za mesto u velikom playoffu. Šanse Shocka su daleko manje nego tima iz LA-a, ali postoji mala šansa. Od početka se videlo da su Gladiatorsi bili otvoreniji eksperimentisanju i daleko lakše menjali kompozicije, što im se svakako isplatilo na prve tri mape. Blizzardworld i Lijiang tower su pobedili sa relativnom lakoćom, dok je Horizon bio nešto bliža mapa, jer je Shock mogao da igra svoju staru strategiju. To su ponovili i na Gibraltaru, koji su uspeli i da dobiju, i tako makar ukradu jednu mapu Gladiatorsima.

 

Seoul Dynasty  2 – 3  Los Angeles Valiant

Derbi duel Pacifik divizije se igrao između Dynastyja i Valianta. Njihove partije u ovoj fazi će odrediti koji od ova dva tima će biti na vrhu svoje divizije i tako definitivno obezbediti mesto u polufinalu. Seul je ponovo igrao sa Ryujehongom na poziciji tenka, a prva mapa je bio Blizzardworld, gde je Fleta potpuno dominirao i praktično svojeručno doneo pobedu svom timu. Valiant je odgovorio istom merom na Horizonu, gde su prvo zadržali koreance na prvom pointu, a zatim im je trebalo malo da potvrde pobedu i izjednače rezultat na poluvremenu. Lijiang je pokazao koliko dobro Valiant može da se adaptira prema protivnicima, jer su delovali nezaustavljivo na oba pointa. Dynasty je uzvratio na Gibraltaru, nakon što su oba tima bila na 3-3, a zatim ih je Valiant zamalo zadržao. Međutim, koreanci su uspeli da izguraju i oteraju meč na petu mapu. Zato je Nepal bio sličan slučaj kao i Lijiang – control mapa na kojoj je Valiant igrao sjajno i nadigrao protivnike adaptacijama u taktici. Ova pobeda ih  je dovela na prvo mesto u Pacifik diviziji.

 

Dallas Fuel  3 – 1  Shanghai Dragons

Poslednji meč dana je bio derbi začelja. Postavljalo se pitanje da li je danas dan, da li je ovo meč koji će biti prva pobeda Shanghai Dragonsa, pogotovo jer je Effect i dalje u Koreji. Prva mapa, King’s Row, je obećaala da bi to moglo i da se desi, jer su Dragonsi igrali dominantno na ovoj mapi. Hanamura je bila sledeća mapa, gde je Fuel odgovorio boljom igrom i većom odlučnošću da adaptira igru. Pogotovo je impresionirao Mickie na Briggiti, a pojavili su se i tragovi starog Taimoua na McCree-u. Odlična igra Dalasa se nastavila i na Oasisu, gde je ponovo Mickie pokazao sjajnu igru na novom heroju. Poslednja mapa je bio Dorado, mapa na kojoj su Dragonsi tradicionalno dobri. Vodila se tvrda borba, ali treći point je ipak bio potpuno u znaku Dalasa, gde se Brigitte pokazala kao izuzetno efektivna. Poraz Dragonsa se može najviše pripisati nedostatku eksperimentacije sa novim kompozicijama, gde su ih igrači Dalasa nadigrali, iako je većina igrača Dragonsa imala sasvim solidnu partiju.

Gledali smo odlične mečeve, a prvi dan je za već za nama. Borba u OWL se nastavlja večeras, a evo koji se timovi sastaju: Boston Uprising – Philadelphia Fusion; New York Excelsior – Florida Mayhem; Houston Outlaws – London Spitfire. Mečevi  počinju od 01h po našem vremenu.

Related Articles