Prva devojka u Overwatch ligi – Geguri se pridružila Shanghai Dragonsima

Prva devojka u Overwatch ligi – Geguri se pridružila Shanghai Dragonsima

Nakon nekoliko nedelja spekulacija i glasina, danas konačno imamo i potvrdu o statusu Geguri, poznate koreanske Zarya igračice. Ona se pridružila kineskoj ekipi Shanghai Dragonsa, uz još tri igrača – Sky, Ado i Fearless. Sa ovim pojačanjima se očekuje da Dragonsi znatno pojačaju klimavu tenkovsku postavu, pre svega na poziciji off-tenka.

Da podsetimo, glasine o Geguri su počele još 2016. kada je optužena za varanje zbog toga koliko je bila dobra na svom heroju. Dodatno je potpalilo vatru kada se otkrilo da je u pitanju devojka, a neposredno nakon početka Overwatch lige su se pokrenula pitanja zašto još nije ni u jednom timu iako je vrlo visoko plasirana na tabeli servera u Južnoj Koreji. Sada će imati priliku da pokaže svoje znanje na svetskoj sceni i dokaže da njen ulazak u ligu nije samo publicitetski potez Dragonsa, već suštinski korak napred za uključenje devojaka u Overwatch kao e-sport.

Narednih dana se očekuje još potpisivanja novih igrača i u drugim timovima, a otvoren je i prozor za trejdove, tako da postoji mogućnost da će biti akcije i na tom polju.

subscriber

Related Articles