Kreator Counter-Strikea i zvanično optužen za seksualnu zloupotrebu maloletnice

Kreator Counter-Strikea i zvanično optužen za seksualnu zloupotrebu maloletnice

Pre oko desetak dana smo pisali o slučaju da je Džes Klif (Jess Cliffe), jedan od dvojice tvoraca originalnog Counter-Strike moda, uhapšen pod sumnjom da je seksualno iskoristio maloletno lice.

Ovo hapšenje se desilo 31. januara, a prošle nedelje protiv Klifa je policija u Sijetlu i zvanično podigla optužnicu, kako je izjavio potparol ove ustanove. Optužnica je podignuta 6. decembra i Klifa krivi za nezakonito seksualno opštenje sa tada 16-godišnjom AC.

Ceo slučaj datira iz 2015. godine, a istraga je počela još maja iste godine. Klif i još jedno nepoznato lice su se, prema optužnici, u tri navrata tokom 2015. godine susreli sa AC, u periodu dok je imala 15 i 16 godina, i platili joj po 300 dolara u zamenu za seksualne usluge.

Policija u Sijetlu je odbila molbu za odobrenje kaucije od 150 000 dolara, zato što smatra Klifa opasnim po zajednicu, a oglasila se i kompanija Valve, u kojoj Klif radi, koja je suspendovala Klifa do daljnjeg.

Advokat Klifa je rekao da njegov klijent ne negira da je imao kontakte sa pomenutom AC, ali tvrdi da njegov klijent nije bio svestan njenih godina tokom perioda kada je imao odnose sa njom.

Klif je 1999. godine dizajnirao i napravio danas čuveni Counter-Strike, za koji je Valve brzo kupio prava i doveo Klifa i njegovog kolegu Minh Lia da rade za njih. Klif je zaposleni u Valveu još od 2003. godine.

Osim što je kreator kauntera, Klif je takođe i glas iza čuvenog naratora koji govori fraze poput “counter-terrorists win” i druge, tako da postoji realna šansa da će one biti uklonjene iz igre ukoliko optužbe budu potvrđene i on osuđen za navedeno delo.

Related Articles