Team Vitality obezbedio preko 3 miliona dolara investicija

Team Vitality obezbedio preko 3 miliona dolara investicija

Francuska esport organizacija Vitality je objavila zvaničnu informaciju da je preko investicionih fondova Korelya Capital, Kima Ventures i H26 prikupila oko 3,1 miliona dolara, što predstavlja veoma važnu finansijsku injekciju za ovaj poznati esports sastav. Interesantno je pomenuti i da je vlasnik fonda H26 Olivije Delkort, vlasnik i predsednik fudbalskog kluba Dižon.

Vitality je osnovan 2013. godine i prvobitno je imao fokus na konzolne esportove, ali danas za ovaj tim nastupaju timovi i igrači u raznim igrama: Call of Duty, Hearthstone, FIFA, Arena of Valor, Rainbow Six, H1Z1 i Clash Royale, plan je da se uz pomoć upravo prikupljenih sredstava ova priča proširi i na nove naslove.

Izvršni direktor organizacije, Nikolas Mauer, kaže da je veoma zadovoljan postignutim partnerstvima i da će ovo ubrzati proces rasta i stabilizacije tima Vitality kao jednog od najvećih evropskih esport brendova.

Tim je trenutno najpoznatiji po svom League of Legends odeljenju, koje je početkom 2016. godine otkupilo mesto u EU LCS od tima Gambit Esports i u prethodne dve godine najveći uspeh im je bilo treće mesto u prolećnom splitu 2016.

administrator

Related Articles