Uhapšen tvorac Counter-Strikea zbog seksualnog iskorišćavanja deteta

Uhapšen tvorac Counter-Strikea zbog seksualnog iskorišćavanja deteta

Džes Klif (Jess Cliffe) jedan od ko-kreatora legendarnog Half-Life moda Counter-Strike, uhapšen je danas u Sijetlu zbog optužbi za seksualno zlostavljanje deteta.

Ovakve optužbe se u SAD ne bacaju lako, tako da postoje realne šanse da se iza ovog hapšenja nalaze dobro potkovane činjenice, što će poprilično uzdrmati Valve, u kome je Džes još uvek zaposlen i gde radi na razvoju CS:GO.

Jess Cliffe

Klif je 1999. godine dizajnirao i napravio danas čuveni Counter-Strike, za koji je Valve brzo kupio prava i doveo Klifa i njegovog kolegu Minh Lia da rade za njih. Klif je zaposleni u Valveu još od 2003. godine.

Iz Valve su se oglasili po ovom pitanju i rečeno je da je “suspendovan do daljnjeg”, a iz policije Sijetla je rečeno da je ovom 36-godišnjaku odbijena kaucija, tako da će ostati u zatvoru do podizanja optužnice.

Osim što je kreator kauntera, Klif je takođe i glas iza čuvenog naratora koji govori fraze poput “counter-terrorists win” i druge, tako da postoji realna šansa da će one biti uklonjene iz igre ukoliko optužbe budu potvrđene i on osuđen za seksualni napad na dete.

Related Articles