Američka bejzbol liga tuži Blizzard zbog logoa Overwatch lige?

Američka bejzbol liga tuži Blizzard zbog logoa Overwatch lige?

Pripreme za ostvarivanje ambicioznih planova u okviru Overwatch League uveliko teku, i nedavno smo imali prilike da saznamo kojih prvih 7 gradova će biti domaćini timova, i ko su njihovi vlasnici.

Međutim, izgleda da je trenutno u procesu iskočila iznenadna prepreka u vidu američke glavne bejzbol lige (Major League Baseball – MLB) koja je rešila da stopira na 90 dana registraciju logoa Overwatch lige, zato što smatra da je previše sličan njihovom.

Kako je logo Overwatch lige dat na javni zakonski uvid 28. marta, zajedno sa prvih obaveznih mesec dana razmatranja i plus ovih dodatnih 90 dana koje je tražio MLB, znači da MLB ima rok do 28. jula da se odluči da li će tužiti Blizzard za povredu intelektualne svojine u vidu logoa.

Logoi imaju sličan koncept koji je jako prepoznatljiv i korišćen i u mnogim drugim američkim sportskim organizacijama, koncept bele siluete, koja simbolizuje sport lige, između dveju boja, je ono što vidimo i na NBA logou i na INDYCAR, pa i na Major League Gaming, popularnoj esport platformi koja je već skoro dve godine u vlasništu Blizzarda.

Tako da nas čudi zašto je MLB baš sad i konkretno Blizzard rešio da potencijalno tuži oko logoa, kada je takav koncept nešto što se odavno primenjuje u sportskim ligaškim takmičenja u SAD.

Osim slične forme, logo OW Lige i MLB imaju drugačije boje i naravno drugačije karaktere, na jednoj je bejzbol igrač sa palicom, a na drugoj Tracer u akciji.

U svakom slučaju, ostaje nam da sačekamo 28. jul i vidimo šta se odlučila MLB, a ispod možete videti sve ove slične koncepte logoa koji se u Americi primenjuju već decenijama.

 

 

Related Articles