Veliki uspeh srpskog CS:GO – Zmajevi lete u Atlantu na DreamHack!

Veliki uspeh srpskog CS:GO – Zmajevi lete u Atlantu na DreamHack!

Posle vrlo uspešne serije našeg, verovatno, najboljeg tima na otvorenim kvalifikacijama, danas su igrali i zatvorene kvalifikacije i pokazali da je Binary Dragons trenutno u svojoj najboljoj formi i da cilja visoko! Sjajna dva preokreta u velikom finalu protiv ruskog Spartaka otvorila su put našim Zmajevima u Atlanti, gde će dati sve od sebe za najveću nagradu.

U četvrtfinalnom meču, BD se sastao sa postavom bivšeg Singularity tima. Ovaj danski sastav se pre nekoliko meseci razišao sa organizacijom Singularity, te sada igraju kao ex-Singularity do isteka ugovora.  Naravno, možda je ta odluka uticala na njihovu igru, budući da su tada bili u top 20 timova na svetskoj rang listi, a sada beleže loše rezultate. Upravo je tim lošim rezultatima doprineo i naš Binary Dragons, savladavši ih 2:0 u četvrtfinalu. Time ex-Singularity gubi šansu da zaigra na DreamHack u Atlanti.

U sledećem meču – polufinalu, igrali su protiv Playing Ducks ekipe, poreklom iz Litvanije. Ovo je ujedno i jedini kvalifikacioni duel koji je morao biti rešen na trećoj mapi. Već prva mapa je pokazala da će Litvanci zadati problem našima. Iako su počeli loše na Miragu, uspeli su da naprave preokret u drugom poluvremenu. Ipak, preokret nije bio potpun, pa je meč završio u produžetke. Tada se naša ekipa dovela u red i uz maksimalni fokus povela 1-0. Druga mapa je, baš kao i prva, bila dosta napeta. Mogli su naši zatvoriti meč, ali loša anti-eko igra od strane naših momaka dovela je do poraza na drugoj mapi. Razlika je bila minimalna, 14-16, što je dodatno sipalo so na ranu. Umor je stigla Playing Ducks sastav, pa su treću mapu lako “dali” Zmajevima. Rezultatom 2-1 Binary Dragons je zakazao duel sa ruskim Spartakom u finalu!

Finale

Veliko finale je započeto na mapi Mirage – pik BD-a. Oni su i uzeli prve tri runde, pa je potom Spartak napravio mini seriju. Posle stvaranja solidne prednosti od strane Rusa, Zmajevi su krenuli u svom prepoznatljivom stilu. Usledio je sjajan povratak naše ekipe, i uz pomoć par loših odluka Spartaka, naši momci uzimaju prvu mapu. Na drugoj mapi, ponovo isti scenario. Prve tri runde pripadaju BD, a zatim Spartak uzima četvrtu. Malo vođstvo, a zatim serija protivnika – postala je rutina kod mečeva Zmajeva. Naravno, posle toga uglavnom sledi comeback. Potpuno očekivano, zatvorili su i drugu mapu gde je Spartak dosta popustio. Za razliku od prve mape, drugo poluvreme druge mape bilo je slabije za Ruse. Finale zatvara Nemanja “huNter” Kovač sa 2v1 clutch situacijom.

Svi momci su se odlično pokazali večeras, a u finalu se posebno istakao AnelNENO’ Ceković. Osvojio je veoma bitne runde koje su znatno pomogle ekipi. Tu je i Đorđe ‘DJOXiC’ Niciforović koji je uzimao ključne fragove tokom celih kvalifikacija! AWP majstorijama je osigurao mnoge delove mape i uvek je bio raspoložen za entry frag. Luka ’emi’ Vuković i Nestor ‘LETN1’ Tanić su kristalnim pogocima zatvarali brojne pokušaje upada na sajtovima. Nemanja huNter’ Kovač je uvek bio tu da pomogne i clutchuje kada god je to bilo potrebno. Naravno, stvari bi bile mnogo teže, pa možda i nemoguće, bez Zmajeve glave – Petra Markovića. 

Čestitke ponovo ekipi BD za uspešnu kvalifikaciju na DreamHack Openu! Atlanta će od 21. jula biti domaćin 8 timova. Prvi tim koji ide u Ameriku je srpski Binary Dragons. Pored evropskih, uporedno se igraju i američke kvalifikacije, a mečevi se završavaju tokom dana. Od 8 timova, 2 su iz kvalifikacija, a 6 će biti pozvana. Sigurno će se voditi opaka borba za ukupni nagradni fond od 100 000 američkih dolara. Mečeve ćete moći pratiti na Twitch kanalu DreamHacka: https://www.twitch.tv/dreamhackcs

Klan RUR je nedavno odradio interevju sa menadžerom ekipe Binary Dragons, koji možete pročitati na ovom linku.

Related Articles